Hjem
Nyheter
Valper
Utstillinger
Fotoalbum
Diverse
Om VK
 
Blogg

Litt om oss

 

Vi fikk vår første mellompuddel da jeg var 15 år gammel. Lady gav oss mye glede, og vi hadde henne i vel 14 år. Da hun gikk bort gikk det noen år før vi igjen fikk oss hund. Savnet var stort, og i 74 fikk vi igjen en mellompuddel.

At valget falt på akkurat denne rasen var en selvfølge for oss. Pudler røyter ikke og de er  en allergivennlig rase. En puddel er jo også veldig barnevennlig. De er også lett å få dressere.

Det blir jo en del pelsstell, men det er jo bare koselig. Da får vil god kontakt med hunden.

I 1993 oppsøkte vi tilfeldigvis en utstilling der det ble stilt ut pudler. Vi fant ut at dette var noe for oss og da var det ikke lenge før vi selv løp rundt i ringen med vår egen lille kostelige dvergpuddel.

I løpet av noen år har det blitt flere hunder i huset som har deltatt på utstillinger. Vi har i dag flere hunder som er blitt Champion, og vi satser på å få enda flere frem til å bli det. I dag har vi mer oppdrettserfaring. NKK holdt et glimrende oppdretterkurs her i Bergen, og der lærte vi mye som har hjulpet oss som driver med avl.

Det er ingen enkel oppgave når man skal ha utstillingskvalitet på pudlene. Det er mange vanskelige valg, og ikke alltid så lett å vite sikkert hva en skal utvikle videre. Det har blitt en del hunder i vårt oppdrett. Derfor er det godt å ha hjelpsomme for-verter og medeiere. På den måten får vi mulighet til å utvikle erfaring. Dette er spennende og morsomt.

Tanja fikk sertifikat på puddelklubbens 50-årsdag, og Nikki tok 'certet' på 40-års jubileet. Det er sånt som piffer opp en oppdretters hverdag. I Stavanger ble Tinka BIS-valp på puddelklubbens utstilling. Når vi ser på resultatene at avkom fra vår kennel gjør det bra, gleder vi oss masse.

2006 var for oss et fint år, med gode resultater å vise til. Det ble 'cert' på Tanja, som hun fikk på Stord. Dermed ble hun Champion, bare 16 måneder gammel.

Mellompuddelen Zanto, som vi er medeier av, ble BIR-hvalp. En valp etter Nikita, en hann-dvergpuddel, ble også BIR-valp.

Vi planlegger mellompuddelkull i løpet av neste år. Det blir også dverg- og toyvalper i løpet av 2007. Vi har satset på svarte og brune mellom- og dvergpudler. Toypudlene våre er svart, brun og aprikos. Så det blir å planlegge ut fra dette videre i vårt oppdrett.
 

2007


Svanhild & Kåre

 

 

 

 

 

02. februar 2010 -web-ansvarlig Svein A. Kjenner